martes, 17 de enero de 2012

El cicle anual d'un conreu



Per tal de facilitar i optimitzar la vida productiva d'un determinat tipus de conreu,hi ha tot un seguit de tasques de preparació i tractament de terreny i cultiu.És el que s'anomena cicle anual d'un conreu, que es concreta en la preparació del terreny,la plantació,el tractament del cultiu,el reg i la recol·lecció.


Hi ha diverses tècniques de reg,cadascuna té tant avantatges com inconvenients,i s'adapten millor a uns conreus que a altres

Reg a manta:Consisteix a inundar mitjançant sèquies tota l'extensió dels conreus extensius,o només els solcs que hi ha sota les plantes hortícoles.



























Reg per aspersió:Consisteix a llençar aigua polvoritzada sobre el conreu des d'uns petits sortidors alimentats per canonades a pressió.Es pot aplicar mitjançant instal·lacions fixes per a conreus intensius,o mòbils cobrir grans extensius.




















Reg localitzat:Consisteix a aportar un fil d'aigua gota a gota o en microaspersió,a pressió molt baixa,directament sobre cada planta d'un conreu intensiu o arbori.




















Rotació de conreus:consisteix a combinar conreus que es complementen durant un cicle de diversos anys,per aprofitar millor la fertilitat del sòl,i ajudar a mantenir-ne l'equilibri.























No hay comentarios:

Publicar un comentario